Avrupa Eğitim Ajansı

30 Yılı Aşkın Avrupa Eğitim Tecrübesini İstanbul ve Viyana Ofisleri İle Avrupada Almanya, Avusturya, Hollanda ve İngiltere, Türkiye’de İse İstanbul ve Amasya’da Eğitim Almak İsteyen Öğrencilere Profesyonel Servis Sunmaktadır.    

Broşür

Hizmetlerimizin detayları ve çalışma şeklimizle alakalı bilgiler için lütfen broşürümüzü indiriniz.

HİZMETLERMİZ.PDF
641 KB
LİDERLİK - AMASYA
1.291 KB
LİDERLİK - İSTANBUL
1.185 KB
DİL KAMPI - LONDRA
1.605 KB
AEA - FİYAT
7.259 KB
AEA - SÖZLEŞME
105 KB
BANU YILDIRIM - AEA Başkan
KÜBRA KEÇECİ - AEA Koordinatör

SİZE YARDIMCI OLMAK İÇİN HAZIRIZ

Danışmak istediğiniz konular için lütfen bizimle iletişime geçin

Hizmetlerimiz

Ailelere Yönelik Hizmetlerimiz

Avrupa Egitim Ajansi olarak, çocuklarını yurtdışına eğitim için gönderen ailelere desteği önemsiyor ve bu süreçte kendilerini güvende hissetmeleri açısından yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu sürece yeni başlayan, süreci halen yaşamakta olan ve geçmişte yaşamış olan ailelerin biraraya gelerek bilgi ve tecrübe aktarımını sağlayacak ortamlar oluşturuyoruz.

Yurtdışına eğitim için giden öğrencilerimizin ve ailelerin kendilerini ve çocuklarını güvende hissetmeleri bizim için en önemli hususlardan biridir.

Hazırlık

Genel Olarak Üniversite Başvurusunda Istenilen Belgeler

  1. Başvuru Formu
  2. Dil Sertifikası (eğer varsa) ingilizce başvuru yapan öğrencilerin IELTS veya TOEFL, Almanca başvuru yapan öğrencilerin TESTDAF, TELC veya DSH sınav sonuçları gerekmektedir.
  3. Lisans : lise Transkript, ÖSYM Sonuç ve Yerleşti Belgesi
  4. Master: Üniversite Transkript, Lisans Diploma
  5. Ayrıntılı CV
  6. Statement of Purpose / Motivation Letter (niyet yazisi)
  7. Referanslar
  8. Pasaport
  9. Kaymakamlıktan Apostil işlemleri

Not: Belgeler başvurulacak okula ve bölüme göre değişiklik gösterebilir. Belgeler Almanca veya Ingilizce olarak hazırlanmalıdır.

Genel Başvuru Sürecinde Bilinmesi Gerekenler

Almanya’da üniversite eğitimi için başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birincisi başvuru sürecidir. Bu süreçte Türkiye’de kayıt yaptırdığınız üniversiteden belgeleri beklerseniz son başvuru tarihini kaçırma ihtimaliniz yüksektir. Bu yüzden başvuru ve kayıt tarihlerini cok iyi takip etmeniz gerekmektedir.

Bir diğer önemli husus ise başvuru yapacağınız üniversitelerin sizden talep ettiği koşullardır. Üniversiteler sizden farklı belgeler ve farklı dil seviyeleri isteyebilmektedir. Aşağıdaki tarihler sadece Alman Üniversitelerinin genel başvuru tarihleridir. Bu tarihler üniversite ve bölüm tercihlerine göre değişkenlik gösterebilir.

Kış dönemi son başvuru tarihi 15 Temmuzdur. Bu dönemde başvuruları kabul edilen öğrenciler için eğitim Eylül-Ekim aylarında başlamaktadır.

Yaz dönemi son başvuru tarihi 15 Ocak olup, yaz dönemi başvuruları kabul edilen öğrenciler Mart-Nisan döneminde eğitime başlamaktadır.

Avrupa Eğitim Ajansı

Sorularla

Haziran 2020 tarihinde Istanbulda kurulmuş, Avrupada eğitim görmek isteyen gençlerimize danışmanlık hizmeti sunan bir kuruluşuz. Ekibimiz yurtdışında yaşamış, eğitim almış ve halen Avrupada yaşayan kişilerden oluşmaktadır.

Hangi ülkelere eğitim için öğrenci gönderiyorsunuz?

Eğitim sistemlerini çok iyi tanıdığımiz için Almanya, Avusturya ve Hollanda‘ya öğrenci gönderiyoruz.

Kimlere hizmet veriyoruz?

Yurtdışında eğitim görmek isteyen lisans, yükseklisans ve doktora öğrencilere ve bu öğrencilerimizin ailelerine hizmet veriyoruz.

Bizim diğer danışmanlık şirketlerinden farkımız, yurtdışına eğitim için gidecek olan öğrencilerimizin ailelerine de hizmet veriýoruz.

Özellikle ilk defa çocukları yurtdışına gidecek olan aileler için bir belirsizlik ve endişe oluşmakta. Biz bu velileri biraraya getirerek, fikir alışverişinde bulunabilecekleri, hem Türkiye‘de hem yurtdışında iletişim halinde olabilecekleri platformalar oluşturuyoruz.

Avrupa Ülkeleri ile Türkiye’deki Üniversite eğitim sistemleri arasında hangi farklar vardır?

Almanya‘da üniversite eğitimi 3 yıl lisans/bachelor ve 2 yıl yükseklisans/master olarak tamamlanır. Türkiye‘de bu 4+2 olarak 6 senede tamamlanır. Almanya‘da üniversiteler mali olarak devlete bağli olsa da özerktirler. Dersler teorinin yanında uygulamalı da yapılır. Alman üniversiteleri dünyaca tanınan üniversitelerdir. Iş bulma sorunu yaşamazsınız. Üniversiteler bilim kurumları, sanayi ve işletmelerle iş birliği içindedir. Ayrıca Türkiye‘de yaklaşık 5800 adet Alman firması bulunmaktadır. Almanya‘da alınan bir diploma hem Türkçe hem de Almanca ile iş imkanları geniş kapsamlı olacaktır.

Hangi dil sertifikaları gerekmektedir?

Ingilizce eğitim için TOEFL veya IELTS, Almanca eğitim için TESTDAF, TELCH veya DSH sınav sonuçları, en az B1 seviyesi olarak gerekmektedir.

Bazı Üniversiteler şartlı kabul ile 6 ya da 12 aylık dil eğitimi sonrasında öğrenci alabilmektedir.

Avrupa’ya eğitim için giden öğrencileri bekleyen zorluklar nelerdir?

Ilk etapta bekleyen zorluklar elbette okul, kayıt, barınma, ulaşım kartları/semester ticket, sağlık sigortası gibi konular olacaktır. Yurtdışındaki danışmanlarımız bu konularda öğrencilerimize yardımcı olacaklardır.

Barınma ve çalışma imkanları nasıldır?

Barınma olarak Avrupa‘da da öğrenci yurtları yaygındır. WG/öğrenci evleri de tercih edilenlerdendir. Fiyatlar değişken olup şehirlere göre değişmektedir.

Üniversite öğrencileri kurumlarda ve işletmelerde haftalık 20 saate kadar çalişma hakkına sahiptir.

Diğer tüm sorularınız için bizimle iletişime geçiniz !