Brochure
Download our document to see specific data of the service and how we work.
Let’s Start Work
Together
Please feel free to contact us. We will get back to you with 1-2 business days. Or just call us now.
BM Sürdürülebilirlik Hedefleri
Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri, gelecek nesiller için yaşamı sürdürülebilir biçimde iyileştirmek için bugünden doğru seçimler yapmayı sağlayacak 17 maddeden oluşuyor. 17 Hedef; iklim değişikliği, küresel ısınma, hızlı kentleşme ve yoksulluk gibi dünyamızın karşı karşıya olduğu ağır zorlukların bazılarını çözümlememiz için ortak bir plan ve gündem oluşturuyor.
DSEIN- Sürdürülebilir Akıllı Şehirler İnisiyatifi olarak biz, belirlenen 17 hedeften beşini pozitif katkılar sağlayarak daha ileriye taşıyabileceğimiz hedefler olarak benimsiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda fikir alışverişi ortamı oluşturma (konferans, forum vb.), analiz ve araştırma geliştirme, proje ve danışmanlık hizmeti vermek gibi çeşitli faaliyetleri sürdürüyoruz.
No: 11 Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar
Güvenli, erişebilir, yaşanabilir ve katılımcı kentler yaratmak
No: 07 Erişebilir ve Temiz Enerji
Uygun fiyatlı, erişebilir ve temiz enerji hizmetleri sağlamak
No: 09 Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı
Bilimsel araştırma ve yenilikleri destekleyerek sürdürülebilir endüstrilere yer açmak
No: 17 Amaçlar İçin Ortaklıklar
Ortak hedefler için ulusal ve uluslar arası işbirlikleri geliştirmek
Sürdürülebilir Akıllı Şehirler
Dünya üzerindeki birçok şehir kentsel ve küresel sorunlar ile mücadele etmek için sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda strateji ve politika üretme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Başta ulaşım, çevre, enerji ve toplum olmak üzere birçok alanda kapsamlı, periyodik ve katılımcı yöntemler ile kararlar alınıyor ve çalışmalar yürütülüyor.
Viyana 2025
Dünyanın en yaşanabilir kenti seçilen Viyana, şehir gelişiminde sürdürülebilir akıllı şehircilik ekseninde adımlar atıyor. Viyana 2025 şehir planında kentsel gelişim için belirlen hedefler;
- Yaşanabilir bir şehir: Yüksek kalitede yapı kültürüne ve gelişme potansiyeline sahip, karma kullanımı içeren cadde ve meydan ile canlı mahalleler yaratmak
- Bir kamu sorumluluğu olarak sağlam altyapı tesisleri: Artan nüfusun ihtiyaçlarını sağlayacak çevre duyarlı ve enerji etkin altyapı yatırımları geliştirmek
- Gelişmekte olan ve Öğrenen bir şehir: Yeni zorluklara karşı kendini uyaran, halkın katılımını destekleyen, sorumluluk taşıyan ve öğrenme istekliliği olan bir şehir yaratmak
- Fırsatlar ve refah şehri: Viyana, yeni fikirleri hayata geçirmek ve verimli ticari girişimlerde bulunmak için bir fırsat ve olanak şehridir.
Viyana, yalnızca ekolojik değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal olarak da sürdürülebilir olan bir kentsel hareketlilik politikası benimsiyor. Özel araç kullanımını azaltarak yaya, bisiklet ve toplu taşıma kullanımlarını daha da artırmayı hedefliyor.
Bu ulaşım modları; şehirde uzun vadeli yatırıma dayandığı için ekonomik, sosyal standartlara bakılmaksızın tüm vatandaşlara hareketlilik sağladığı için sosyal, doğal kaynakların korunmasına ve akıllı kent yaratılmasını sağladığı için ekolojik olarak sürdürülebilirdir.
Viyana şehrinin gelişiminde açık ve yeşil alanların önemli bir rolü vardır. Günümüzde açık ve yeşil alanlar kentsel altyapı görevi görmesi nedeniyle kentlerde merkezi bir alan elde ediyor.
Viyana’nın açık alan planlaması kentsel şehir manzaralarının sürekli gelişimi, günlük yaşam içim yeşil alan ihtiyacı ve bir altyapı unsuru olarak yeşil ve açık alanların geliştirilmesi üzerine kuruludur.
Viyana’nın 2025 yılına kadar 120.000’e yakın konut birimi için yer sağlanması gerekmektedir. Viyana kenti canlı şehir konseptini geliştirmek için küçük müdahaleler ve iyileştirmeler ile daha fazla işlevsel yoğunluk yaratmayı amaçlıyor.
Bu sadece yeni binalar için daha az arazi tüketimi anlamına gelmez, aynı zamanda yakın çevrede çevre dostu ulaşım modlarını destekleyen kısa mesafeler ve çok sayıda tesis anlamına gelir.
Bunu yaparken düşük enerji ve pasif ev standartları deneyimine dayanarak, konut sakinlerinin ekolojik ayak izini azaltmaya katkıda bulunan mahalle ve mahalle yapıları geliştirmeyi hedefler.
Viyana Enerji Dağılım Grafiği
plaNYC 2030
New York kentinin 2030 yılı kentsel gelişim hedefleri;
- Parklar ve Kamusal Alan: Toplumun bir parka 10 dakikalık yürüme mesafesinde yaşamasını sağlamak
- Katı atık: Katı atıkların% 75’ini düzenli depolama alanlarından uzaklaştırmak
- Enerji: Enerji tüketimini azaltmak ve enerji sistemlerimizi daha temiz ve daha güvenilir hale getirmek
- Ulaşım: Sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini genişletmek ve ulaşım ağımızın güvenilirliğini ve kalitesini yükseltmek
- Konut ve Mahalleler: Konutları ve mahalleleri daha uygun fiyatlı ve sürdürülebilir hale getirirken, yaklaşık bir milyondan fazla New Yorklu için yeni konut yaratmak
Plan, neredeyse her New Yorklu’nun 2030’a kadar bir parka 10 dakikalık yürüme mesafesinde yaşamasını sağlamak için üç ana yaklaşım geliştiriliyor.
- İlk olarak, oyun alanı veya park alanı olarak belirlenmiş alanları yenileyip yeni ziyaretçilerin kullanımına açılıyor.
- İkinci olarak, mevcut, yüksek kaliteli alanlarda kullanılabilir saatler artırılıyor.
- Üçüncüsü, sokakları ve kaldırımları, canlı topluluklar yaratan bağlantıları geliştirebilecek kamusal alanlar olarak yeniden kavramlaştırmayı öneriyor.
Küresel ısınma emisyonlarını % 30’dan fazla azaltmak için 4 alt hedef belirleniyor;
- Yayılmanın önlenmesi,
- Temiz Enerji,
- Verimli binalar,
- Sürdürülebilir ulaşım